Tuesday, March 22, 2011

esok, 23 march 2011!

bila aku start taip sebenarnya aku tak tahu pun apa yang nak di taip..rasa takut aku tak terluah dengan kata-kata..ya, esok 23 march esok keputusan SPM..segalanya seakan-akan berputar dalam kepala..
 aku bayang~

wajah-wajah cikgu aku..

muka ayah aku~

mak aku pulak nak ikut ambil result esok~

apa la aku dapat untuk add math dengan physics??

MATHS?? aku harap dapat A..huuu~

aku mula terfikir saat masa aku sekolah sepanjang tempoh dua tahun form 4 dan form 5 apa yang aku dah buat?

kawan-kawan kata kalau kita usaha itulah yang kita dapat kerana Allah S.W.T itu maha adil dengan hamba-hambanya..jadi aku tahu sangat kalau aku usaha sikit..maka resultnya? GULP!

entah lah dari pagi tadi aku fikir tentang result..ya, aku tahu aku tak boleh ulang masa..jadi aku redha dengan apa yang tertulis pada slip keputusan esok..

yang pasti, di saat aku risau, cemas, tak tenang result tu sebenarnya dah ada pun..jadi aku memang tak boleh buat apa2.. apa pun result aku..aku takkan putus asa..doakan aku ya?

sempat lagi..haha!

aku cuba untuk tidur tapi fikiran aku seolah terus berputar kenang detik-detik di sekolah.. dah macam video semua gambar diulang-ulang..
masa nie aku edar slip exam SPM untuk 1 kelas aku..huuu~

time nie tengah study add maths..huhu

happy betul member aku nie dapat slip exam..esok dapat slip result aku
harap ko tersenyum gak.. :) rindu ko!

naik tangga tinggi owww nak masuk dewan exam..

best friend aku nie ceria betul dalam dewan..HAHA~ 




''okay .
lets make a deal here
whatever result we're getting dont be disappointed.
because what is done is done and we had tried our best and god knows whats best for us in the future ;D
because u must have faith is ur god too
that sometimes he has a purpose and a reason for giving you the result . :)''

setelah aku baca dan amati betul jugak apa yang joey cakap tu.. apa yang nak aku kesal kan lagi? semua dah lepas..semoga Allah memberi kekuatan kepada aku untuk melangkah menuju ke sekolah esok.. dan tenangkan lah hati ku..Amin~





9 comments:

  1. well? hopefully ..hoho! gud luck Ali :)

    ReplyDelete
  2. hoho , dibah terima ajew lahh slip spm tersebut . nak buat mcm ne lagi , tuh jew yang kita semua mampu buat (zaman persekolahan)

    ReplyDelete
  3. aku terima..lepas tu aku bakar slip tu boleh tak? haha! ok thanks cumie.. good luck! :D

    ReplyDelete
  4. haha, nak bakar ? jangan lahh , jemput aku sekali HAHA . wlcome , you too :D

    ReplyDelete
  5. apa juga keputusannya, ada hikmah di sebaliknya..redha :)

    ReplyDelete
  6. cumie-jom kita bakar result bersama2..haha!

    farah- ada hikmah..huhu! betul tu..

    ReplyDelete
  7. ija dont worry aku ada confident yang add math ko sure A! sebab ko bukan saja tertelan calculator bahkan teks book! haha! :) dont worry k bestie <3

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...